Läs om vår hantering av Covid-19.

Antagningen till grundskolan för Montessori Mondial Kista

Om det är det dags att söka skola åt ditt barn är vi glada över att du har hittat hit till oss! På den här sidan finns instruktioner om hur du ställer ditt barn i kö och du som vårdnadshavare kan läsa om våra antagningsrutiner.

Kom och besök oss

Varje år bjuder vi in de som står i vår kö till ett öppet hus så att ni får chansen att se skolan. Man får prata med lärare, se klassrum och vår skolgård samt givetvis passa på att ställa frågor. Läs mer under besök oss.

Ställ ditt barn i kö till skolan

Montessori Mondial är en friskola och därför har vi en egen antagningsprocess. Vi är anslutna till Stockholm stads antagningstjänst, vilket innebär att du måste ställa ditt barn i kö både på två ställen, både på Stockholm stads hemsida och genom vår egen kö. Mellan den 15 januari och 15 februari gör du som vårdnadshavare ett aktivt skolval hos Stockholms stad åt ditt eller dina barn som ska börja förskoleklass och grundskola. Du kan ställa dig i vår kö när som helst på den här sidan. Vi rekommenderar att ställa barnet i kö tidigt då vi har lång kö till skolan.

Ställ ditt barn i kö till Montessori Mondial Kista

1

Läs på om skolan

Innan du söker till skolan kan det vara en bra idé att läsa lite mer om oss och hur vi jobbar på Montessori Mondial Kista. Det kan du göra här!

2

Ställ dig i kö

När du känner dig redo fyller du i vårt ansökningsformulär samt gör en ansökan hos Stockholms stad.

 

3

Besök oss

I januari varje år bjuder vi in alla barn som står i kö till förskoleklassen det år de ska börja skolan. Då är ni välkomna att besöka oss! 

4

Antagningsbesked

Vi återkommer med erbjudande om plats, som du sedan får tacka ja till. Kom ihåg att du måste tacka ja inom en viss tid för att få platsen. Har du funderingar kan du läsa mer under våra vanliga frågor.

Ställ ditt barn i kö

Har du frågor om våra antagningsrutiner?

Några av de vanligaste frågorna hittar du här på sidan. Kontakta oss om du har någon annan fråga om antagningsprocessen eller våra rutiner.