×
 

Hoppa till innehållet

Välkomna till vårt fritids!

På Montessori Mondial Mälarhöjden ser vi till att barnen är i fokus.

Tillsammans med våra utbildade pedagoger får barnen möjlighet att vara sig själva och utvecklas. Vi erbjuder fritids både morgon och eftermiddag, före och efter skoldagen. Vårt fritidshem består av två avdelningar. På avdelningen Upp är barnen i förskoleklass–årskurs 2 inskrivna och på avdelningen Ner är barnen i årskurs 3–5 inskrivna.

Barnens aktiviteter på fritidshemmet

Varje dag planerar vi aktiviteter som barnen själva får avgöra om de vill vara med på eller om de föredrar fri lek. Det skapar en miljö där de får träna på att ta ansvar och skapa en tillvaro som de trivs med, vilket kan variera från dag till dag. Vi går ofta ut på skolgården för att aktivera oss, bland annat genom femkamp, lekar, tipspromenader eller planerade utflykter.

Fritids går under Skolverket och följer en läroplan. Vi tror på skapandet, där vi pysslar med lera, klipp- och klistra, klossar, samt färg och form. Barnen får utveckla sina kreativa sidor, såväl som sin analytiska förmåga. De får lära sig samarbete genom att lösa problem eller bygga torn, men de kan också leka med leksaker, spela spel och läsa böcker. Barnen utvecklar sina sociala färdigheter genom interaktioner och får öva på sin empatiska förmåga. Något som är viktigt för montessoripedagogiken är att lära eleverna visa ödmjukhet och öppenhet till omvärlden och medmänniskorna.

Elever sitter på golvet i ett klassrum och gör en övning

Tider för fritids

Vårt morgonfritids öppnar kl. 06.45. Klockan 07.30 klär vi på oss och går ut för att ta emot de andra barnen på skolgården. 08.10 hämtar mentorerna sina elever vid entrén och skoldagen börjar. På eftermiddagen tar vi emot elever från klockan 14.00. Då presenterar vi dagens aktiviteter och eleverna får själva välja om de vill medverka eller leka fritt. Vi äter mellanmål ihop och går oftast ut för lek på skolgården. Klockan 17 är det dags för fruktstund för de barn som är kvar och 17.30 stänger fritidsverksamheten.

Varje familj fyller i barnets vistelsetider via SchoolSoft. Behöver tiderna ändras ska detta meddelas snarast, men senast klockan 12 samma dag. Vi kan i viss mån anpassa fritids öppettider beroende på hur vårdnadshavares schema ser ut och vilken barnomsorg som efterfrågas.

Viktig information

Kom ihåg att se till att ditt barn har med sig ytterkläder efter säsong eftersom verksamheten är ute i alla väder.
- ett ombyte kläder (underbyxor, strumpor, byxor och tröja)
- en varm tröja
- stövlar och regnkläder

Vid hämtning ber vi er (av säkerhetsskäl) att hämta ert barn personligen och vara noga med att meddela fritidspersonalen när ni går iväg med barnet. Meddela oss alltid i förväg om någon annan hämtar.

Observera att fritids stänger klockan 16.00 dagen innan röd dag samt att vi stänger fritids klockan 14.00 dagen innan julafton.

Sommartider på fritids

När det är möjligt håller fritids stängt fyra veckor varje sommar. Behov av barnomsorg under den tid fritids är stängt anmäls till rektor som ordnar plats på en annan enhet inom företaget.

Vad kostar det att ha sitt barn på fritidshemmet?

Montessori Mondial Mälarhöjden följer Stockholms kommuns regler för avgifter i fritidshemmet samt maxtaxa-reformen. Fritidsavgiften för förskoleklass–årskurs 3 fördelas på tolv månader och betalas månadsvis via autogiro eller faktura. För årskurs 4–5 debiteras en terminsavgift.

Två elever som bygger med klossar på ett bord

Har du frågor om vårt fritids?

Kontakta vår administratör eller ring oss på 08-556 345 60.