×
 

Hoppa till innehållet

Om Montessori Mondial Lidingö

Vår grundskola på Lidingö ligger på Näset vilket både är centralt och naturnära, med lekparker, skog och motionsspår runt hörnet. Vår förskola ligger i fräscha lokaler och har en stor naturgård.

En montessoriskola på Lidingö

På Montessori Mondial Lidingö erbjuder vi förskola, hela grundskolegången och fritids. Skolan hette tidigare Vittra Lidingö.

Här får barn och elever möjlighet att gå från förskola ända upp till årskurs 9, vilket innebär att vi kan jobba med en integrerad verksamhet där möten mellan olika åldrar blir en viktig del i lärandet. Inom montessoripedagogiken är ett åldersintegrerat förhållningssätt en viktig och naturlig del av lärandet, både vad gäller ämneskunskaper och social kompetens.

Det här är Montessori Mondial Lidingö

 • Vår moderna montessori­­pedagogik

  På Montessori Mondial anpassar vi beprövad montessoripedagogik efter dagens förutsättningar, med ett tydligt globalt perspektiv. Tillsammans har vi varit nytänkande i 100 år.

  Pedagog står bakom två elever och pratar med dem
 • Resultatinriktad undervisning för ett livslångt lärande

  Vi bedriver en skola där barnen står i centrum. Här ges barnen frihet samtidigt som de lär sig att ta ansvar. Vi strävar hela tiden efter att utveckla eleven, men även den sociala och mondiala miljön.

  Fem elever sitter och studerar
 • Tillsammans bygger vi resultat

  Vi är flera skolor som tillsammans bygger resultat att vara stolta över. Genom att stå på en gemensam grund, där vi samarbetar och delar erfarenheter, skapar vi optimala montessoriskolor.

  Två elever gör en skoluppgift på klassrummets golv
Två elever sitter vid ett bord och tittar på en jordglob

Allt börjar i klassrummet

Vi lär våra elever att utvecklas till människor med högt ansvarstagande, som visar respekt och empati till sina medmänniskor. Vi ser barnets egen förmåga och lust till lärande, där det är viktigt att sträva mot kloka och realistiska mål, att ha en tydlig plan för arbete med att utbilda och uppmuntra våra elever till utveckling.

Vi arbetar med individuella planeringar. I skolan börjar varje år med en period av avstämning där varje enskilt barn observeras och diagnostiseras för att ta reda på var barnet befinner sig både i sin sociala förmåga och i sin kunskapsutveckling.

Läroplan genom skolverket

Strukturen i det pedagogiska arbetet utarbetas och ansvaras av lärarna. Den bygger på de grundläggande tankar som montessoripedagogiken uttrycker, och följer givetvis den svenska läroplanen för grundskolan. Läroplanen finns att läsa om här, på SchoolSoft eller går att beställa inbunden via Skolverket.

Kommunikation mellan skola och vårdnadshavare

Vi använder oss av plattformen SchoolSoft för att skicka ut information mellan skola, elever och vårdnadshavare. Här hittar du med barn på skolan schema, matsedel, lärarnas kontaktinformation, sjukanmälan och viktiga dokument och blanketter.

Pedagog står och hjälper en elev med skolarbete

Vill du veta mer om montessoripedagogiken?

Inom Montessori Mondial har vi fört samman Maria Montessoris pedagogik och metoder med nutida forskning kring lärandet. Läs mer om hur vi jobbar med montessoripedagogiken.