Så gör du ett aktivt skolval

Skolvalet är viktigt och det gäller att hitta skolan som möter ditt barns behov och ger bäst förutsättningar för lärande och utveckling. Vi har samlat några tips för hur du kan tänka för att göra ett aktivt skolval.

En lärare hjälper en elev under en lektion på Montessori Mondial.

Vilken pedagogik passar ditt barn bäst?

Det finns olika typer av pedagogik i grundskolan, varav montessoripedagogiken är en av dem. Läs på om olika typer av pedagogik och fundera över vad just ditt barn behöver i skolan för att trivas, lära sig och utvecklas.

Om Montessoripedagogiken

Kärnan inom montessoripedagogik är att ta vara på barnets nyfikenhet och deras eget driv att lära sig nya saker. Pedagogiken ger barnen bättre möjligheter att utvecklas efter sina egna förutsättningar genom att de har större frihet. Läs mer om montessoripedagogiken här.

Ta reda på så mycket du kan om skolan

Läs på om skolan du är intresserad av, prata med bekanta och kontakta skolan. Ställ de frågor du har och boka in ett besök för att träffa lärarna, få en känsla av skolan och pedagogiken.

Ställ ditt barn i kö

Du kan ställa dig i kö till våra skolor när som helst på året. I vissa kommuner behöver du också välja oss i det kommunala skolvalet. Läs mer och ställ ditt barn i kö genom att välja skola nedan. Om du har några funderingar kring processen, tveka inte att höra av dig till den skola du är intresserad av. 

Vilken av våra skolor vill du ställa ditt barn i kö till?

Välj skola nedan för att komma till sidan för köanmälan på just den skolan.