×
 

Hoppa till innehållet

Maten på Montessori Mondial Nacka

I vårt kök lagas maten från grunden av våra egna kockar som har lång erfarenhet från restaurangbranschen. Vi arbetar alltid med färska råvaror av hög kvalitet och prioriterar att handla ekologiskt.

Vi ställer höga krav på skolmaten

På Montessori Mondial vet vi att bra matvanor är en förutsättning för att varje elev ska må bra, utvecklas och orka gå i skolan. Elever som äter en tillräcklig lunch orkar koncentrera sig under lektionerna och har därför bättre förutsättningar att prestera bra i skolan.

Vällagad mat i skolans egen matsal

På Montessori Mondial Nacka har vi ett eget kök där våra erfarna kockar lagar maten från grunden och vi ser till att undvika halvfabrikat, onödiga tillsatser och socker i maten. Vi handlar i största möjliga mån ekologiskt, MSC-märkt fisk samt svensk kyckling. Vi serverar dagligen en vällagad ordinarie huvudrätt och ett vegetariskt alternativ. Vi serverar fisk en till två gånger i veckan och en till två dagar är helt vegetariskt.

Var med och påverka skollunchen

I vår fina matsal jobbar vi aktivt för att skapa en lugn trevlig och välkomnande miljö. Du som förälder är välkommen att komma och äta hos oss med ditt barn. För oss är det viktigt att våra elever och du som förälder har möjlighet att påverka maten, därför tar vi gärna emot önskemål om vilken mat som ska serveras under veckan.

Matsedel och specialkost

För att ta del av matsedeln, logga in på Schoolsoft. Här kan du även anmäla specialkost åt ditt barn.

En kock som står i köket och förbereder mat