Läs om vår hantering av Covid-19.

Kista Montessoriskola blir Montessori Mondial Kista

På Montessori Mondial Kista arbetar vi efter montessoripedagogiken, precis som under vårt tidigare namn Kista Montessoriskola. Det innebär att vi tar tillvara på barnens naturliga drivkrafter i undervisningen. Vi anpassar beprövad montessoripedagogik efter den senaste forskningen och arbetar utifrån en vetenskaplig grund. Välkommen till vår fina skola, en pärla i Kista.

Resultat att vara stolt över

Vi bedriver en skola där barnen står i centrum. Här ges barnen frihet samtidigt som de lär sig att ta ansvar. Vi vet nämligen att när naturliga drivkrafter får spelrum växer starka och trygga individer. Att tro på sig själv och lita till sin egen förmåga är den bästa grunden för ett livslångt lärande.

Det här är Montessori Mondial Kista

Resultatinriktad pedagogik

Hos oss jobbar engagerade lärare, som genom resultatinriktad montessoripedagogik ser till att varje elev får upptäcka kraften i att lära. Våra pedagoger fokuserar på elevernas unika förutsättningar för utveckling.

Hög måluppfyllelse

Det är viktigt att eleverna utvecklas under hela sin skolgång. Därför arbetar vi utifrån vetenskaplig grund med rätt verktyg för att alla elever ska ha så hög måluppfyllelse som möjligt genom hela sin tid hos oss.

En optimal miljö för eleverna

Våra elever får jobba med material där de utvecklar sina sinnen. Genom att arbeta från det konkreta till det abstrakta använder de olika sinnen för ökad förståelse, hela vägen från förskoleklass till årskurs fem.

Vill du veta mer om Montessori Mondial Kista?

Du är varmt välkommen att besöka oss för att få en känsla för vår skola, eller kanske för att lära dig mer om hur montessoripedagogiken och om det är rätt för er.

Ställ ditt barn i kö till Montessori Mondial Kista

1

Läs på om skolan

Innan du söker till skolan kan det vara en bra idé att läsa lite mer om oss och hur vi jobbar på Montessori Mondial Kista. Det kan du göra här!

2

Ställ dig i kö

När du känner dig redo fyller du i en ansökan till skolan samt till Stockholms stad och skickar in den. Mer information hittar du här.

 

3

Besök oss

I januari varje år bjuder vi in alla barn som står i kö till förskoleklassen det år de ska börja skolan. Då är ni välkomna att besöka oss! 

4

Antagningsbesked

Vi återkommer med erbjudande om plats, som du sedan får tacka ja till. Kom ihåg att du måste tacka ja inom en viss tid för att få platsen. Har du funderingar kan du läsa mer under våra vanliga frågor.

En familjär montessoriskola med hög personaltäthet och skickliga pedagoger. En pärla i Kista!

Inger Alteryd,
Rektor på Montessori Mondial Kista

Våra nyheter

12 OKTOBER, 2020
Intervjuer

Säg hej till skolans rektor

Intervju med Inger Alteryd

Kista

Besöksadress

Kastrupgatan 15

16441 Kista

Postadress

Kastrupgatan 15

16441 Kista

Kontakt

08-447 43 90