Läs om vår hantering av Covid-19.

Kristianstads Montessoriskola blir Montessori Mondial Kristianstad

På Montessori Mondial Kristianstad arbetar vi med åldersblandade klasser. Hos oss får eleverna möjlighet att lära av varandra. Vi strävar efter att alla elever ska bli självständig med hög självkänsla och hjälper dem finna glädjen i att lära i sin egen takt. Vår skola präglas av respekt för varandra, för arbetsmiljön och för världen runt omkring oss.

Resultat att vara stolt över

Vi bedriver en skola där barnen står i centrum. Här ges barnen frihet samtidigt som de lär sig att ta ansvar. Vi vet nämligen att när naturliga drivkrafter får spelrum växer starka och trygga individer. Att tro på sig själv och lita till sin egen förmåga är den bästa grunden för ett livslångt lärande.

Det här är Montessori Mondial Kristianstad

Resultatinriktad pedagogik

Hos oss jobbar engagerade lärare, som genom resultatinriktad montessoripedagogik ser till att varje elev får upptäcka kraften i att lära. Våra pedagoger fokuserar på elevernas unika förutsättningar för utveckling.

Hög måluppfyllelse

För oss är det viktigt att eleverna utvecklas under hela sin skolgång. Därför arbetar vi tillsammans med barn och vårdnadshavare för att alla våra elever ska ha 100% måluppfyllelse genom hela sin tid hos oss.

En optimal miljö för eleverna

Våra elever får jobba med material där de utvecklar sina sinnen. Genom att arbeta från det konkreta till det abstrakta använder de olika sinnen för ökad förståelse, hela vägen från förskoleklass till årskurs nio.

Vill du veta mer om Montessori Mondial Kristianstad?

Du är varmt välkommen att besöka oss för att få en känsla för vår skola, eller kanske för att lära dig mer om hur montessoripedagogiken och om det är rätt för er.

Ställ ditt barn i kö till Montessori Mondial Kristianstad

1

Läs på om skolan

Innan du söker till skolan kan det vara en bra idé att läsa lite mer om oss och hur vi jobbar på Montessori Mondial Kristianstad. Det kan du göra här!

2

Besök oss

Besök oss på öppet hus eller gå på någon av våra visningar för att få en uppfattning om hur skolan fungerar.

3

Ställ dig i kö

När du känner dig redo fyller du i en ansökan till skolan och skickar in den.

4

Antagningsbesked

Vi återkommer med erbjudande om plats, som du sedan får tacka ja till. Kom ihåg att du måste tacka ja inom en viss tid för att få platsen. Har du funderingar kan du läsa mer under våra vanliga frågor.

En trygg plats där eleven blir utmanad och samtidigt får bra stöd av såväl pedagoger som kompisar. En skola där det är okej att plugga och där resultat är viktiga.

Petra Nilsson,
Rektor på Montessori Mondial Kristianstad

Våra nyheter

12 OKTOBER, 2020
Intervjuer

Säg hej till skolans rektor

Intervju med Petra Nilsson