×
 

Hoppa till innehållet

Fritids och klubben

Välkommen till vår fritidsverksamhet för barn förskoleklass–årskurs 2 och Klubben för de lite äldre barnen. Här hittar vi varje dag på aktiviteter både före och efter skola. Barnen får skapa, lära och leka tillsammans med utbildade pedagoger.

Fritidsaktiviteter på Montessori Mondial Kristianstad

Fritids går under Skolverket och följer en läroplan. Här hittar vi på massvis av intressanta saker. Barnen får följa med på utflykter till museum, vi anordnar tävlingar, pysselstuga, åker och bowlar eller hittar på saker på skolgården och i klassrummet. Ingen dag är den andra lik. Pedagogerna planerar aktiviteter för barnen som de kan vara med på, men de kan också leka med varandra, läsa, rita eller pyssla med pärlor. Ibland bakar vi och övar på lättare matlagning, aktiverar oss genom brännboll eller kanske grillar någonstans.

Två elever som bygger med klossar på ett bord

Pedagoger på skolgården

När vi är ute och leker eller gör utflykter har fritidspersonalen på sig gula västar för att barnen lätt ska känna igen dem. Klubben-personalen har orangea västar. Vi samtalar genom walkie-talkies som varje pedagog har med sig ut för att underlätta kommunikationen ifall vi är en bit ifrån varandra.

Hur anmäler jag mitt barn till fritids?

Kontakta administratören för mer information via mail kristianstad@montessorimondial.se eller ring oss på 044-20 43 70.

Kom ihåg att se till att ditt barn har med sig ytterkläder efter säsong till fritids eftersom verksamheten är ute i alla väder.

Vad kostar fritidsverksamheten?

Vi utgår från Kristianstad kommuns maxtaxa för fritidsverksamhet.

Har du frågor om vårt fritids?

Kontakta oss gärna för att få personlig hjälp och svar på dina frågor.