Läs om vår hantering av Covid-19.

Antagningen på Montessori Mondial Kristianstad

Här hittar du som vårdnadshavare steg-för-steg om hur du ställer ditt barn i kö hos oss. Det finns även möjlighet att läsa om våra antagningsrutiner.

Skolvalet – dags att söka skola

Mellan den 15 januari och 15 februari gör du som vårdnadshavare ett aktivt skolval åt ditt eller dina barn som ska börja förskoleklass och grundskola. Montessori Mondial är en friskola och därför har vi en egen antagningsprocess. Hur du söker till vår skola och ställer ditt barn i kö kan du se längre ner.

Kom och besök oss

Ett tips innan skolvalet är att komma och besöka skolan för att på så sätt bilda dig en uppfattning. Du får prata med lärare och se klassrum och skolgård. Kom på öppet hus eller boka en personlig visning där du kan passa på att ställa frågor. Läs mer om öppet hus och personlig visning under besök oss.

Ställ ditt barn i kö till Montessori Mondial Kristanstad

På Montessori Mondial använder vi oss av SchoolSoft, en e-plattform där skola, elever och vårdnadshavare kommunicerar och skickar information till varandra. Genom att fylla i vårt SchoolSoft-formulär ställer du ditt barn i kö hos oss. Se steg-för-steg nedan om hur du ställer ditt barn i kö till vår grundskola.

Ställ ditt barn i kö till Montessori Mondial Kristianstad

1

Läs på om skolan

Innan du söker till skolan kan det vara en bra idé att läsa lite mer om oss och hur vi jobbar på Montessori Mondial Kristianstad. Det kan du göra här!

2

Besök oss

Besök oss på öppet hus eller gå på någon av våra visningar för att få en uppfattning om hur skolan fungerar.

3

Ställ dig i kö

När du känner dig redo fyller du i vårt ansökningsformulär. Skicka in det för att ansöka till skolan.

4

Antagningsbesked

Har ditt barn erbjudits en plats hos oss, återkommer vi via mail eller telefon för att meddela detta. När ni tackat ja till platsen ser vi fram emot att träffa vår nya elev vid skolstart.

Ställ ditt barn i kö

Har du frågor om antagning och kö?

Har du fortfarande frågor om antagningsprocessen eller våra rutiner, kontakta vår köansvariga och biträdande rektor Torgny Blomberg på torgny.blomberg@montessorimondial.se.