×
 

Hoppa till innehållet

Om Montessori Mondial Kristianstad

Vi är belägna i närheten av centrala Kristianstad nära Resecentrum. I vår grundskola går drygt 400 elever från förskoleklass upp till årskurs 9.

Vår skola

Skolan har funnits sedan 2001 och är en del av AcadeMedia. Vi är stolta över att vara en trygg grundskola, där barnen börja som 6-åringar och fortsätta i 10 år tills de går ut årskurs 9. Skolan har ett eget trevligt elevcafé som drivs av våra duktiga nior tillsammans med skolans personal.

Hos oss är montessoripedagogiken viktig, där elevens utveckling och inlärning kommer i första hand. Vi arbetar efter Maria Montessoris ideologi om hur vi lär barnen att uppfatta sin omvärld och erbjuder en spännande och stimulerande studiemiljö. Skolans miljö är utformad efter ett montessoritänk och framtagen av pedagoger och elevhälsan. För att ha energi till skolans aktiviteter, serverar vi barnen näringsrik skolmat med fokus på miljömedvetenhet.

Det här är Montessori Mondial Kristianstad

 • Resultatinriktad pedagogik

  Hos oss jobbar engagerade lärare, som genom resultatinriktad montessoripedagogik ser till att varje elev får upptäcka kraften i att lära. Våra pedagoger fokuserar på elevernas unika förutsättningar för utveckling.

  Pedagog står bakom två elever och pratar med dem
 • Hög måluppfyllelse

  För oss är det viktigt att eleverna utvecklas under hela sin skolgång. Därför arbetar vi tillsammans med barn och vårdnadshavare för att alla våra elever ska ha 100% måluppfyllelse genom hela sin tid hos oss.

  Fem elever sitter och studerar
 • En optimal miljö för eleverna

  Våra elever får jobba med material där de utvecklar sina sinnen. Genom att arbeta från det konkreta till det abstrakta använder de olika sinnen för ökad förståelse, hela vägen från förskoleklass till årskurs nio.

  En elev som sitter och skriver
Två elever sitter vid ett bord och tittar på en jordglob

Sök till vår skola

Är du intresserad av vår skola kan du läsa om antagningsprocessen här. Du är även välkommen att kontakta oss ifall du har några frågor.

Läroplan

Vi går efter Skolverkets satta läroplan Lgr11 med specifika montessori-metoder. Här väljer barnen sin sysselsättning med ledning av pedagogen. Friheten att få handla självständigt, på eget initiativ, innebär att barnen ägnar sig åt uppgifter så länge de önskar. Det tror vi ökar lusten till lärande.

Kommunikation mellan lärare och vårdnadshavare

Vi använder oss av plattformen Schoolsoft, där vi lägger upp nyheter, information, veckans matsedel och där föräldrar kan sjukanmäla sina barn. Här hittar ni även viktiga dokument och blanketter.

Sjukanmälan

Sjukanmälan görs på Schoolsoft av vårdnadshavare varje dag då barnet är frånvarande från skolan. Kom ihåg att anmälan ska göras innan klockan 08.10.

Vill du ställa ditt barn i kö hos oss?

Läs mer om köanmälan och ställ ditt barn i kö till Montessori Mondial Kristianstad.