×

 

Vanliga frågor

Vi har samlat våra vanligaste frågor och svar för att göra det enklare för dig som vårdnadshavare att hitta rätt information.

Vanliga frågor

Får jag busskort av skolan?

Du måste bo 6 km från skolan. Busskort erbjuds till barn som har långt till skolan av hemkommunen. Läs mer på din kommuns hemsida.

Var hittar jag ledighetsansökan?

Blankett för ansökan om ledighet hittar du under filer och länkar på Schoolsoft. Du talar med mentor om skälet till frånvaro och gör ansökan till rektor som gör en samlad bedömning bevilja eller avslår ansökan. Grundskolan är en obligatorisk skolform och i beviljar inte semestrar eller annan fritidsverksamhet utanför skolloven. Vi är restriktiva med de individuella beviljanden som görs.

Kösystem

När tar skolan emot nya elever?

Barnen börjar vanligen skolan i augusti i samband med höstterminen. Ibland kan barn även börja mitt i terminen, då oftast i samband med skolloven.

Vilken plats har vi i kön?

Tyvärr kan vi inte svara på specifika fall då det beror på hur många som tackar ja till sin erbjudna plats och hur många barn som tas in i varje klass. Kontakta skolans administratör för mer information.

Kontakt

Om skolan

Varför ska jag välja skolan åt mitt barn?

För oss är det viktigt att eleverna utvecklas under hela sin skolgång. Därför arbetar vi tillsammans med barn och vårdnadshavare för att alla våra elever ska ha 100% måluppfyllelse genom hela sin tid hos oss.

Vad har skolan för profil?

Hos oss är montessoripedagogiken viktig, där elevens utveckling och inlärning kommer i första hand. Vi arbetar efter Maria Montessoris ideologi om hur vi lär barnen att uppfatta sin omvärld och erbjuder en spännande och stimulerande studiemiljö. Skolans miljö är utformad efter ett montessoritänk och framtagen av pedagoger och elevhälsan. För att ha energi till skolans aktiviteter, serverar vi barnen näringsrik skolmat med fokus på miljömedvetenhet.

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss så hjälper vi dig.