Läs om vår hantering av Covid-19.

Antagningen till grundskolan för Montessori Mondial Lund

Har du hittat hit är vi glada över att du är intresserad av Montessori Mondial! Här läser du om våra antagningsrutiner och vi går igenom steg-för-steg hur du gör för att söka till skolan.

Skolvalet – dags att söka skola

Skolvalet i Lund pågår mellan 11 januari och 1 februari, då du som vårdnadshavare gör ett aktivt skolval åt ditt barn. Montessori Mondial är en friskola och därför har vi en separat antagningsprocess som vi själva sköter. Läs längre ner på sidan om hur du ställer ditt barn i kö hos oss.

Obs! Det är viktigt att du även på Lunds Kommuns hemsida/skolval anger valet Montessori Mondial, då du söker placering för ditt barn i förskoleklass.

Kom och besök oss

Du är välkommen att besöka oss på öppet hus  som vi håller en gång per termin i november och maj. Du får också en personlig visning av skolan då du erbjuds en plats hos os. Passa på att få en inblick i verksamheten och lär er mer om skolan. För ytterligare information, läs mer under besök oss.

Ställ ditt barn i kö till Montessori Mondial Lund

1

Läs på om skolan

Innan du söker till skolan kan det vara en bra idé att läsa lite mer om oss och hur vi jobbar på Montessori Mondial Lund. Det kan du göra här!

2

Besök oss

Besök oss på öppet hus i november eller maj och välkommen på personligt besök och visning då vi meddelar att eleven fått plats på skolan. *Under coronapandemin följer vi Folkhälsomyndighetens råd och tar inte emot besök på skolan.

3

Ställ dig i kö

När du känner dig redo ställer du dig i vår . Ska ditt barn börja Förskoleklass ska du även göra ett skolval, d.v.s du väljer oss som förstahandsval, på Lunds Kommuns hemsida.

4

Välkommen till oss!

Har ditt barn erbjudits en plats hos oss, återkommer vi via mail eller telefon för att meddela detta. När ni tackat ja till platsen ser vi fram emot att träffa vår nya elev vid skolstart. 

Ställ ditt barn i kö

Har du frågor om våra antagningsrutiner?

Några av de vanligaste frågorna hittar du här på sidan. Kontakta oss om du har någon annan fråga om antagningsprocessen eller våra rutiner.