×

 

Antagningen till grundskolan för Montessori Mondial Lund

Har du hittat hit är vi glada över att du är intresserad av Montessori Mondial! Här läser du om våra antagningsrutiner och vi går igenom steg-för-steg hur du gör för att söka till skolan.

Skolvalet – dags att söka skola

Skolvalet i Lund pågår mellan 11 januari och 1 februari, då du som vårdnadshavare gör ett aktivt skolval åt ditt barn. Montessori Mondial är en friskola och därför har vi en separat antagningsprocess som vi själva sköter. Läs längre ner på sidan om hur du ställer ditt barn i kö hos oss.

Obs! Det är viktigt att du även på Lunds Kommuns hemsida/skolval anger valet Montessori Mondial, då du söker placering för ditt barn i förskoleklass.

Kom och besök oss

Du är välkommen att besöka oss på öppet hus  som vi håller en gång per termin i november och maj. Du får också en personlig visning av skolan då du erbjuds en plats hos os. Passa på att få en inblick i verksamheten och lär er mer om skolan. För ytterligare information, läs mer under besök oss.

Ställ ditt barn i kö till Montessori Mondial Lund

1

Läs på om skolan

Innan du söker till skolan kan det vara en bra idé att läsa lite mer om oss och hur vi jobbar på Montessori Mondial Lund. Det kan du göra här!

2

Besök oss

Besök oss på öppet hus i november eller maj och välkommen på personligt besök och visning då vi meddelar att eleven fått plats på skolan. *Under coronapandemin följer vi Folkhälsomyndighetens råd och tar inte emot besök på skolan.

3

Ställ dig i kö

När du känner dig redo ställer du dig i vår . Ska ditt barn börja Förskoleklass ska du även göra ett skolval, d.v.s du väljer oss som förstahandsval, på Lunds Kommuns hemsida.

4

Välkommen till oss!

Har ditt barn erbjudits en plats hos oss, återkommer vi via mail eller telefon för att meddela detta. När ni tackat ja till platsen ser vi fram emot att träffa vår nya elev vid skolstart. 

Ställ ditt barn i kö

Har du frågor om våra antagningsrutiner?

Några av de vanligaste frågorna hittar du här på sidan. Kontakta oss om du har någon annan fråga om antagningsprocessen eller våra rutiner.

HÅLL DIG UPPDATERAD

Gör en intresseanmälan genom att fylla i formuläret nedan, så skickar vi information om vad som händer på Montessori Mondial Lund.

Jag är intresserad av årskurs

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till en prova på dag, bokar rådgivning eller studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer och årskurs. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

* Skicka dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för.

* Fullgöra våra avtalsenliga och lagenliga förpliktelser.

* Tillhandahålla dig marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser.

 

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Läs mer om hur vi behandlar cookies här.

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Huvudmannen är personuppgiftsansvarig på den skola du går på. De huvudmän som omfattas är: AcadeMedia Eductus AB, AcadeMedia Fria Grundskolor AB, Coaching och utveckling i Sverige AB, Didaktus Skolor AB, Didaktus Utbildningar AB, Drottning Blankas Gymnasieskola AB, EC-Utbildning AB, Framtidsgymnasiet i Göteborg AB, Framtidsgymnasiet i Sverige AB, Framtidsgymnasiet Öst AB, Hagströmska Gymnasiet AB, Hermods AB, Hermods Gymnasium AB, IT Gymnasiet Sverige AB, Klaragymnasium AB, Komptensutvecklingsinstitutet Sverige AB, Ljud & Bildskolan LBS AB, Mikael Elias Gymnasium AB, Movant AB, Nordens Teknikerinstitut AB, NTI-skolan AB, Nya Designgymnasiet i Nacka AB, Plusgymnasiet AB, Plushögskolan AB, Praktiska i Sverige AB, Procivitas Privata Gymnasium AB, Primaskolan AB, Pysslingen Förskolor och Skolor AB, Rytmus AB, Sjölins Gymnasium AB, Sälj- och marknadshögskolan i Sverige AB, TGA Utbildning AB, Utbildningsborgen i Örebro AB, Vittraskolorna AB. Samtliga huvudmän för våra grundskolor och våra vuxenutbildningar har sitt säte på Adolf Fredriks kyrkogata 2, 101 24 Stockholm. Huvudmännen för våra gymnasieskolor har sitt säte på Lilla Bommen 4 A, 411 04 Göteborg.

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig, samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka program och skolor du sökt.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få tillgång till dina personuppgifter. Du hittar hela vår policy här. Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här.