×
 

Hoppa till innehållet

Om Montessori Mondial Lund

Vår skola ligger i Södra Råbylund, i Lund, och här har vi plats för 250 elever från förskoleklass till årskurs 9.

Vår skola

Vi är en del av AcadeMedia och startade vår verksamhet år 2000 i syfte att vara en skola där varje elev ges möjlighet att bli sedd, hörd och utmanad för nå sin fulla potential. Det gör vi bland annat genom att stärka eleverna i att tidigt utveckla förmågan att göra egna genomtänkta val och ta ansvar för sitt eget lärande. Läs om hur vi jobbar med kvalitet här.

Det här är Montessori Mondial Lund

 • Resultatinriktad pedagogik

  Hos oss jobbar engagerade lärare, som genom resultatinriktad montessoripedagogik ser till att varje elev får upptäcka kraften i att lära. Våra pedagoger fokuserar på elevernas unika förutsättningar för utveckling.

  Pedagog står bakom två elever och hjälper den ena med skolarbete
 • Hög måluppfyllelse

  Det är viktigt att eleverna utvecklas under hela sin skolgång. Därför arbetar vi utifrån vetenskaplig grund med rätt verktyg för att alla elever ska ha så hög måluppfyllelse som möjligt genom hela sin tid hos oss.

  Fem elever sitter och studerar
 • En optimal miljö för eleverna

  För oss är lärandemiljön viktig. Den består av både fysiska och sociala faktorer för att skapa en trivsam tillvaro. Lärandet tar plats både i och utanför klassrummet, med fokus på frihet under ansvar och studiero.

  En elev som sitter och skriver
Två elever sitter vid ett bord och tittar på en jordglob

Vår naturvetenskapliga profil

Med en naturvetenskaplig/teknisk profil är strävan att eleverna ska utveckla ett språkbruk de kan argumentera med och som grundar sig i naturvetenskapen. I grundskolan är profilinriktningen en del av undervisningen, där barnen får lära sig bland annat matematik, teknik och att skapa uppfinningar. För förskoleklassen ligger fokus främst på montessoripedagogik, med naturinriktade temadagar såsom Nobeldagen eller Världsmiljödagen.

Sjukanmälan

Sjukanmälan görs via SchoolSoft.

Är du intresserad av att veta mer om skolan?

Läs våra vanliga frågor eller kontakta oss!

Ställ ditt barn i kö hos oss

Läs mer om köanmälan och ställ ditt barn i kö till Montessori Mondial Lund.

Kvalitetsrapport

Varje läsår publicerar vi en kvalitetsrapport för skolan. Den kan du läsa här.