×
 

Hoppa till innehållet

Smakrik och vällagad skolmat i Lund

På Montessori Mondial Lund lagar vi vår egen mat i vårt nötfria kök. Fokus ligger på att servera god och vällagad mat både till lunch och mellanmål, samt att vi förbereder en fräsch salladsbuffé.

Varierade måltider

På skolan har vi ett eget tillagningskök och maten serveras i vår skolrestaurang. Eleverna får en blandad kost med näringsrik mat bestående av klassisk husmanskost och ett vegetariskt alternativ varje dag. Till detta har vi en trevlig salladsbuffé och vi bakar även vårt eget bröd. Ibland firar vi lite extra när vi når goda resultat och bjuder eleverna på efterrätt.

Lunchen är en stund för energipåfyllning och goda samtal. Därför äter en till två vuxna med varje klass. Vi kallar det pedagogisk lunch, just för att det förutom den sociala delen är en stund för lärande och utveckling.

Eleverna är med och påverkar

Vi har matråd minst två gånger per termin där eleverna får vara med och göra sin röst hörd gällande maten och innehållet. Detta för att barnen ska lära sig matens betydelse samt bli medvetna kring kostnader för maträtterna. Samt lära sig om råvaror efter säsong och hur personalen arbetar med skolmaten.

Matsedel och specialkost

För att ta del av matsedeln, logga in på SchoolSoft. Äter ditt barn specialkost som omfattas av läkarintyg, till exempel vid olika slags kostallergi, meddelar du detta till skolsköterskan som informerar köket.

En kock som står i köket och förbereder mat