×

 

Smakrik och vällagad skolmat i Lund

På Montessori Mondial Lund lagar vi vår egen mat i vårt nötfria kök. Fokus ligger på att servera god och vällagad mat både till lunch och mellanmål, samt att vi förbereder en fräsch salladsbuffé.

Varierade måltider

På skolan serverar vi en blandad kost med näringsrik mat bestående av både klassisk husmanskost och vegetariska rätter på menyn 1–2 gånger i veckan. Till detta har vi alltid en trevlig salladsbuffé och vi bakar även vårt eget bröd. Ibland firar vi lite extra när vi når goda resultat och bjuder eleverna på efterrätt.

Eleverna är med och påverkar

Vi har matråd minst två gånger per termin där eleverna får vara med och göra sin röst hörd gällande maten och innehållet. Detta för att barnen ska lära sig matens betydelse samt bli medvetna kring kostnader för maträtterna. Samt lära sig om råvaror efter säsong och hur personalen arbetar med skolmaten.

Matsedel och specialkost

För att ta del av matsedeln, logga in på SchoolSoft. Äter ditt barn specialkost som omfattas av läkarintyg, till exempel vid olika slags kostallergi, meddelar du detta till skolsköterskan som informerar köket.