×
 

Hoppa till innehållet

En del av AcadeMedia

Montessori Mondial är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag.

Om AcadeMedia

AcadeMedia bedriver verksamheter i hela utbildningskedjan: förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Under ett år går 80 000 förskolebarn och elever samt 100 000 vuxenstuderade i någon av AcadeMedias verksamheter. AcadeMedia har över 17 500 medarbetare och drygt 660 förskolor, skolor och vuxenutbildningsenheter, i Sverige, Norge och Tyskland.

Så fungerar det fria skolvalet

Tack vare det fria skolvalet kan du själv önska vilken skola du vill att ditt barn ska gå på. Som vårdnadshavare har du rätt att söka till skolor som du anser skulle passa er utöver den närmaste kommunala skolan. Det är möjligt att söka till både fristående och kommunala skolor.

Vid val av skola får du möjlighet att tänka på vilken typ av skola, profil och pedagogik som skulle passa just er. Ett sätt att lära känna skolan du är intresserade av kan vara att läsa mer på hemsidan eller besöka skolan på öppet hus.

Elevförsäkring

Elever på Montessori Mondial är väl försäkrade om olyckan skulle vara framme. AcadeMedias elevolycksfallsförsäkring gäller från terminens start, dygnet runt och året om, fram till den 1 september det år eleven går ut grundskolan. På AcadeMedias hemsida kan du läsa mer om hur försäkringen fungerar. 

AcadeMedia i siffror

  • Barn och elever: 80 000
  • Vuxenstuderande: 100 000
  • Medarbetare: 17 500
  • Skolor och förskolor: över 660
Glada elever sitter runt ett bord och gör en skoluppgift