Finalister med Smartlyktor!

Eleverna i årskurs 9 på Montessori Mondial Lund är en av finalisterna i Kraftringens årliga tävling Spänningssökarna. Genom starkt samarbete, en demokratiska process och bra diskussioner lyckades eleverna ta sig till final!

Eleverna i årskurs 9 står framför en bild på deras projekt.

Om tävlingen 

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Deras vision är att ta stort ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt. 

Kraftringen har en årlig tävling för elever i årskurs 9 runt om i olika delar av Skåne som går ut på att ta fram och visualisera en revolutionerande idé för att spara energi. Det är precis vad eleverna i årskurs 9 på Montessori Mondial Lund har gjort.

Smartlyktor

Våra elever har tillsammans tagit fram sitt banbrytande bidrag som visat sig gå ända till final – Smartlyktor. Eleverna fick ta fram olika idéer, jobba tillsammans i grupp för att presentera sin idé och därefter utveckla idén ytterligare tillsammans. Genom diskussioner och starkt demokratiskt samarbete kom de inte bara fram till sitt bidrag utan fick också stärkt gemenskap och delaktighet i klassen. 

Idén med Smartlyktor är att de får energi från en tillhörande solcell, är utrustad med energisnål LED-lampa med dimmat ljus samt en rörelsesensor som känner av då den bör tändas och släckas beroende på om någon passerar. 

Finalen går av stapeln den 26/11 på Medicon Valley i Lund.

Stort grattis till våra duktiga elever och stort lycka till i finalen!

Elevernas bidrag: